2016/09/02

Nauč se mít ráda, buď štastná!



Neexistuje snad nikdo, kdo by netoužil po tom, být ve svém životě šťastný. Jak se ale dá toho skutečného štěstí dosáhnout?


Plno lidí čeká, že nějaké štěstí spadne z čistého nebe. Někdo si zase myslí, že když se dostane až na vrchol své kariéry, vydělá spoustu peněz, tak teprve bude skutečně šťastný, protože si bude moci dovolit o hodně více než průměrný člověk. Tak to ale ve skutečnosti nefunguje. Navíc čím více toho máme, tím více toužíme po tom, mít ještě více. Ano, je to tak, ačkoliv se vám to může zdát jako nesmysl. Vždycky budeme chtít více než máme teď. Peníze nám sice můžou hodně zpříjemnit život, co si budeme povídat. Díky nim můžeme cestovat, navštěvovat spoustu nových míst ve světě. Ale zaručí nám to, že budeme skutečně šťastní? Můžete být na nejkrásnějším místě na světě, ale mít zlomené srdce či řešit v hlavě nemilé čekající pracovní povinnosti, a stejně se tam nebudete cítit šťastní. Pravé štěstí je ukryto v nitru naši duše a nenaleznete ho ve vnějším světě. Dlouhodobé štěstí neznamená jednu velkou nečekanou událost, ale sérií drobných šťastných událostí či okamžiků, které stále přicházejí. Jde o to si dokázat vážit maličkostí a lidí, které ve svém životě máme. Abychom však štěstí dosáhli, musíme se prvně naučit mít rádi sami sebe. Přijmout se takoví, jací jsme i se všemi chybami, které k nám prostě patří. Musíme se přestat zabývat věcmi, které nemůžeme změnit. Musíme začít více vnímat svět kolem nás a uvědomit si, že každý život je jedinečný. I ten náš. Čím spokojenější budeme, tím více pozitivních věcí si i přitáhneme. Nesmíme štěstí mermomocí vyhledávat, protože čím více se k němu snažíme přiblížit, tím více se od nás bude vzdalovat. To máte podobné jako s láskou. Čím více se ji snažíte spoutat, tím více se od vás začne pomalu vzdalovat. Každý musí nejprve najít lásku sám v sobě, mít se rád, nehledat na sobě chyby a nesrovnávat se s ostatními. Až teprve budete spokojení sami se sebou, tak teprve do svého života přitáhnete i štěstí, to je zákon přitažlivosti.
                                                                       více v článku..


Co mám tedy dělat? Zpočátku je asi důležitý přestat brát život tolik vážně. Zkuste se zamyslet nad tím, nad čím denně přemýšlíte. Jaké myšlenky se odehrávají ve vaši hlavě. Jsou spíše pozitivní nebo negativní? A jak jsou tyto věci pro vás důležité? A je opravdu důležité se tím negativním ve své hlavě zabývat? Zkuste si sepsat na papír věci, které vám denně běží hlavou a nad každou se zamyslet. Co zapříčinilo to, že se takhle cítíte? Možná si i uvědomíte, že v životě řešíte občas spoustu zbytečných věcí, kterými se ani zabývat nemusíte, pokud nejde o život. Každý problém má nějaké řešení a pokud nemá, tak se tím prostě přestaňte zbytečně užírat.

Dělejte věci, které vás baví a svůj čas travte s lidmi, se kterými je vám dobře. Na lidi, kteří ve vás nevěří, nechovají se k vám hezky, ublížili vám či se s nimi z nějakého důvodu necítíte dobře, se jednoduše vykašlete. Naučte se odpočívat. Dnešní doba se mi zdá neuvěřitelně zaměřena na výkon a lidi mají potřebu stále něco dělat, aby to v nich nevyvolalo špatné svědomí nebo pocit, že nežijí. Buďte rádi za dny, které máte jen sami pro sebe a běžte se projít do přírody, přečtěte si nějakou hezkou knížku, udělejte si beauty den, zacvičte si, vyzdobte si pokoj nebo cokoliv, co vás napadne. Krásně si odpočinete a budete se cítit lépe. Hlavně takové dny nesmíte brát jako nějakou ztrátu času, že jste nic pořádného neudělali nebo to vše bude zbytečné. Udělejte si třeba nástěnku vašich snů. Pro mě osobně to je hrozně inspirativní a hned mám pak pocit, že je pro co žít. A začněte vnímat více svět kolem sebe až někam půjdete. Nesoustřeďte se tolik na myšlenky v hlavě či mobilní telefony, ale vnímejte přírodu, lidi kolem sebe, čerstvý vzduch. Občas stačí k tomu se mít rád opravdu málo a ne jen to, že dokážete něco velkého. Protože ty věci můžete dokázat právě až po tom, co se naučíte se mít jednoduše rádi a to s mnohokrát větší lehkostí.

(Inspirováno knihou Pierra Franckhe - Jednoduše buďte šťastní)



Žádné komentáře:

Okomentovat